Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
DBGC Logo
t Vriendje

Editie 19, 16 januari 2019

 

't Vriendje iedere week automatisch ontvangen? Ga naar http://www.dbgc.nl/aanmelden-mailing-vriendje en laat je gegevens achter!

 

Nieuws en mededelingen

Bal

Bal

Geslaagd trainingsweekend voor A-selectie DBGC

De A-selectie van DBGC kan terugkijken op een geslaagd trainingsweekend in het Gelderse Afferden. De ploeg van trainer Wim Nieuwland verbleef van vrijdag tot en met zondag op een vakantieboerderij waar de ploeg een goed en gezellig trainingskamp heeft gehad.

Op vrijdag stond er na de gezamenlijke maaltijd op locatie een pittige training gepland op het complex van Roda ’28 in Winssen. Na deze felle training keerde de selectie terug naar de boerderij waar in de gezellige huiskamer een voetbalquiz werd gehouden. Onder leiding van het aanvallende duo, Thijs Tromp en Niels van der Kooij, werd de selectie blootgesteld aan zestig vragen in uiteenlopende categorieën. Dimri Vogelaar en Robert Koster gingen in deze moeilijke quiz met de overwinning aan de haal. De avond werd voortgezet met vele (kaart)spelletjes en vooral veel gezelligheid.

Op zaterdag werd er na het ontbijt een nuttige teambespreking georganiseerd, waarbij iedereen zijn blik op het team en de tweede seizoenshelft mocht geven. Het middagprogramma werd vormgegeven met een potje footgolf op het trainingscomplex in Papendal. Na terugkomst op locatie maakte DBGC zich klaar voor de traditionele stapavond, waarbij Nijmegen dit jaar the place to be was.

Per bus vertrok de selectie richting het stadscentrum waar eerst de innerlijke mens gerust werd gesteld. Dit jaar werd in de vorm van sushi voor een uitgebalanceerde maaltijd gekozen. Hoewel sommige het all you can eat concept wel erg letterlijk namen..
Vervolgens bleef het nog lang onrustig maar bovenal erg gezellig in Nijmegen. De ploeg kan terugkijken op een geslaagd trainingskamp en is klaar voor de tweede seizoenshelft. Aanstaande zaterdag hervat DBGC de competitie met een uitwedstrijd tegen NSVV.

Tot slot een groot compliment aan alle leden van de spelersraad die dit trainingsweekend tot in de puntjes hebben geregeld!

Lijn
Bal

VRIJWILLIGER IN BEELD (9)

Wie zijn al die mensen die voor en achter de schermen onze club draaiende houden? Wat doen ze allemaal? Wie tappen de biertjes, wie houden kleding en de kantine schoon? Van de enthousiaste jeugdcoach op matchday tot de kalker en mollenvanger in de daluren...

KEES VAN DER LAAN en COR HANENBERG hebben een lange staat van dienst bij DBGC. Een greep uit de collectie vrijwilligerstaken die de mannen in de loop van de jaren op zich hebben genomen: Sinterklaas (CO), penningmeester (KE), elftalleider (CO), jubileumcommissie (CO), broodjesbezorger elke zaterdagmorgen 07.30 uur (KE), inkoop kantine (CO), keuken en barvrijwilliger (CO+KE).

Als duo COKE komt hun breed talent op het culinaire vlak tot volle ontplooiing. Een paar keer in het seizoen pakken ze samen uit met (niet altijd) eenvoudige, doch voedzame maaltijden waaraan de fijnproevers bij DBGC zich tegoed kunnen doen. Hier treffen Cor en Kees de voorbereidingen voor de poters-met-spek-avond. Met op de achtergrond een inspirerend muziekje vanuit de kantine, dat wel natuurlijk.

VRIJWILLIGERS, ……………………….. je kunt er niet genoeg van krijgen.

Lijn
Bal

Wedstrijdsponsor van de week

Ook wedstrijdsponsor worden? Neem dan contact op met Jaap Tiggelman via j.tiggelman6@upcmail.nl of  06-30499483. De kosten zijn €80,- per wedstrijd. 

Datum Wedstrijd Sponssor
29 september 2018 DBGC 1 - Bruse Boys 1 STERKMAN SAFETY ADVICES & PRODUCTS BV
13 oktober 2018 DBGC 1 - Terneuzense Boys 1 Schilders- en Glasbedrijf Meeuwis
17 november 2018 DBGC 1 - Krabbendijke 1  
24 november 2018 DBGC 1 - MZC'11 1 ORTOLANDA OUDE-TONGE THE RADISH COMPANY
8 december 2018 DBGC 1 - SSV'65 1  
22 december 2018 DBGC 1 - Tholense Boys 1  
26 januari 2019 DBGC 1 - Arnemuiden 1 Ristorante Pizzeria La Mora
9 februari 2019 DBGC 1 - Yerseke 1  
9 maart 2019 DBGC 1 - Nieuwdorp 1  
23 maart 2019 DBGC 1 - NSVV 1  
6 april 2019 DBGC 1 - Serooskerke 1  
20 april 2019 DBGC 1 - Oostkapelle 1  
18 mei 2019 DBGC 1 - FC Axel 1  

 

Lijn
Bal

Winteractie Unito Sports

 Unito Sports heeft deze winter een speciale actie voor DBGC-leden.

 

Bekijk de Flyer voor meer info.

Lijn
Bal

Denk aan de fietsverlichting

De donkere avonden zijn alweer aangebroken. Daarom raden we iedereen aan om met goed werkende fietsverlichting naar Sportpark de Koepel te komen.

Check het daarom even voor je van huis vertrekt. 

Lijn
Bal

Shop online en steun DBGC

Beste DBGC'ers,

Deze maand ontvangt een volleybalvereniging ruim € 1.000 uitgekeerd van SponsorKliks en daar is DBGC best jaloers op. Dit geld ontvangen ze omdat leden van die vereniging bij een online aankoop eerst naar www.sponsorkliks.com gaan. Vervolgens klikken ze op een winkellogo en wordt bij een aankoop commissie gegeven zonder dat er iets extra's wordt betaald. Zo heeft die vereniging al ruim 8.000 euro bij elkaar geklikt!

De feestdagen komen er weer aan waardoor er waarschijnlijk nog meer online wordt gekocht.

Zou jij bij je volgende online aankoop aan de SponsorKliks pagina van DBGC willen denken? Het is een hele kleine moeite, die ene extra klik, maar zoals je nu weet kan het een groot financieel effect hebben.

Alvast bedankt namens DBGC, we kunnen het geld goed gebruiken!

Het internetadres van de pagina DBGC van is:
www.sponsorkliks.com/products/partners.php?club=4682

 

Jeugdafdeling

Bal

Bal

Pupil van de week

Op zaterdag 26 januari 2019 speelt DBGC 1 de competitiewedstrijd tegen Arnemuiden 1 (14.30 uur). Jasper Klem wordt van harte uitgenodigd om deze wedstrijd te beleven als PUPIL VAN DE WEEK.

Jasper, dit is wat je die dag allemaal gaat beleven:

13.15 uur Ontvangst in de bestuurskamer
13.30 uur Wedstrijdbespreking in de kleedkamer met de spelers
13.45 uur Omkleden en warming-up op het veld met de spelers
14.25 uur Eerste goal van de wedstrijd maken
14.30 uur Wedstrijd kijken vanuit de dug-out
16.30 uur Frietjes eten in de kleedkamer + verrassing
17.00 uur Einde dag

Kun je niet? Stuur dan even een mailtje naar vriendje@dbgc.nl

Lijn
Bal

Balsponsor jeugteams seizoen 2018-2019

Wil je onze jeugdteams steunen zodat zij weer een jaar lang kunnen sporten en vooral heel veel plezier kunnen maken? Dat kan door een bal te sponsoren aan dit team. 

Hoe word ik balsponsor? Volgend seizoen een nieuwe kans!

Een jeugdteam sponsoren, een seizoen lang vermeld worden op de website en in ’t Vriendje, en dat voor maar € 40? Het kan bij DBGC, als u balsponsor wordt van een jeugdteam!

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jaap Tiggelman via j.tiggelman6@upcmail.nl of  06-30499483.

Overzicht balsponsors 2018-2019

Team Sponsor
O19-1 https://stacaravanmakelaar.nl/nl/regios/zuid-hollandse-eilanden
MO19-1 OUDERS MO19-1
JO17-1 Ristorante Pizzeria La Mora
JO15-1 DBGC 1
JO14-1 KEUKENCENTRUMSTAM.NL/KEUKENVOORWEINIG.NL
JO13-1 GLAZENWASSER SCHUTTER
JO12-1 DBGC 2
JO11-1 M.T. MONTAGE EN ONDERHOUD
JO11-2  
JO10-1  
JO10-2 STERKMAN SAFETY ADVICES & PRODUCTS BV
JO10-3  
JO9-1  
JO8-1  
JO8-2  


  

Wedstrijden jeugd

Bal

Brielle JO11-4G - D.B.G.C. JO11-1

Datum: 19-01  Aanvang: 10:30  Vertrek: 09:20
Spelers: Dex, Daan, Thomas, Loek, Walat, Thijmen, Sem, Lars, Tom en Cas.
Afwezig: X
Begeleiding: Arnoud Dullemond en Remco Winkels
Afzeggen: Bij Arnoud of Remco voor donderdagavond 18.00
Wasbeurt: Tom + aanvoerder

Volgorde wastas : Dex Daan Thomas Loek Walat Thijmen Sem Lars Tom en Cas. 

Wedstrijden dames

Bal

XerxesDZB MO19-1 - D.B.G.C. MO19-1

Datum: 19-01  Aanvang: 11:45  Vertrek: 10:15
Spelers: Amy, Angel, Anniek, Dionne, Femke, Grace, Ida, Lotte, Nina, Senna, Yvonne, Jana, Kim, Marit (14)
Afwezig: Lisa, Tessa
Begeleiding: Jan-Willem en vlagger Paul
Afzeggen: (liever niet) voor woensdagavond 18:00 uur bij Jan-Willem (06-21167518)
Wasbeurt: en aanvoerster : Yvonne en (één van) de ouders van Yvonne

Vervoer : Ida, Nina, Senna, Yvonne

 

Verslagen dames

Bal

Bal

ZATERDAG 12-01-2019 DCV MO19-1 – DBGC MO19-1 2-3 (0-1)

Zaterdag moesten onze meiden de 1e van twee inhaalwedstrijden van de najaarscompetitie spelen. Om 12:15 uur werd er in Krimpen aan den IJssel afgetrapt. Op het kunstgras werd al snel duidelijk dat de teams een verschillende speelstijl hadden. Waar onze meiden van achteruit proberen op te bouwen, ook als de tegenstander druk probeert te zetten, hanteerde DCV voornamelijk de lange bal richting de snelle, behendige spitsen. Wel was bij onze meiden duidelijk te zien dat het voor de meeste al weer een tijdje geleden was dat er een balletje getrapt werd. Er werden veel “halve” balletjes gespeeld, de aannames waren regelmatig niet goed en de conditie is nog ver te zoeken J. Ondanks dat hadden onze meiden toch een duidelijk veldoverwicht en werden er wat kansjes gecreëerd. Aan de andere kant werd DCV af en toe gevaarlijk met wat afstandsschoten. Het zag er naar uit dat we met een 0-0 ruststand de kleedkamer in zouden gaan, maar in de 38e minuut was er nog 1 aanval van onze meiden. Lotte stoomde op aan de linkerkant, legde de bal breed richting Femke. Zij behield in een duel met de laatste vrouw de bal en schoot koelbloedig met links binnen : 0-1. In de rust was het vooral lachen, het ging goed en het hoeft niet altijd serieus te zijn. Na de rust hetzelfde spelbeeld, maar toch kwam DCV in de 51e minuut op 1-1. Na een poging om op te bouwen van achteruit werd de bal helaas onderschept door de linkerspits. Zij controleerde de bal en schoot goed binnen. Onze meiden lieten de kopjes niet hangen en bleven het doel van DCV bestoken. Helaas gingen tot aan de 72e minuut de kansen er niet in. In de 72e minuut werd er op een lullige manier gescoord. Een mislukt schot van Jana vanaf de 16 verdween ongelukkig voor de DCV-keepster door haar benen het doel in : 1-2. Lang konden onze meiden niet genieten van de voorsprong, want in de 76e minuut ging het weer mis in de opbouw. Nu was het de rechterspits die de bal onderschepte en de bal binnen tikte : 2-2. Ook nu bleven de koppies niet hangen en al weer in de 80e minuut kwamen onze meiden weer op voorsprong. In de 80e minuut was er een goede combinatie tussen Jana en Senna. De laatste kwam alleen voor de keepster en faalde niet : 2-3. In de laatste 10 minuten veranderde de stand niet meer en was de overwinning binnen. Volgende week is de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie uit bij XerxesDZB. Bij een overwinning kunnen onze meiden, bij een niet al te hoge overwinning van Nieuwenhoorn, zelfs nog kampioen worden. Eens zien of ze dit gaat lukken.

De G.G.V. en G.K.L. 

Wedstrijden senioren

Bal

NSVV 1 - D.B.G.C 1

Datum: 19-01  Aanvang: 14:30  Vertrek: 12:15
Spelers: Spelers: worden donderdag na de training bekendgemaakt.
Begeleiding: Begeleiding: Wim Nieuwland, Jaap Tiggelman & Hans de Jong

 

Activiteiten agenda

Bal

Bal

2016-05-15 00:00:00: Agenda seizoen 2017-2018

Agenda seizoen 2018-2019

De agenda voor het nieuwe jaar is hier beschikbaar.

 

Bardienst

Bal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D.B.G.C. is nog steeds op zoek naar barmedewerkers
Neem contact op met Marcel Vervloed, 0657351048

 

Colofon

Bal

Redactie 't Vriendje DBGC PR & Communicatie
Bankrelatie NL61RABO0140903097
Algemeen postadres s.v. DBGC, postbus 89, 3255 ZH Oude Tonge
E-mailadres DBGC dbgc@dbgc.nl
E-mailadres 't Vriendje vriendje@dbgc.nl
Kantine D.B.G.C. 0187 64 1627

 

  Bal Voetbalvereniging D.B.G.C.   •   @svdbgc   •   Afmelden