Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
DBGC Logo
t Vriendje

Editie 28, 19 maart 2019

 

't Vriendje iedere week automatisch ontvangen? Ga naar http://www.dbgc.nl/aanmelden-mailing-vriendje en laat je gegevens achter!

 

Nieuws en mededelingen

Bal

Bal

DBGC verlengt met Adviesgroep De Vogel

Adviesgroep De Vogel blijft ook de komende drie jaar als sponsor verbonden aan DBGC. De financieel adviseur roept speciaal daarvoor de Adviesgroep De Vogel penalty-bokaal in het leven. Jeugdspelers van DBGC maken aan het einde van dit seizoen kans om deze eervolle prijs in ontvangst te mogen nemen.
Gedurende het seizoen zullen alle genomen penalty’s van de spelers van de JO8 en JO9-teams worden bijgehouden. Aan het einde van het seizoen zal blijken wie zich de winnaar mag noemen van de Adviesgroep De Vogel penalty-bokaal.
DBGC en haar jeugdafdeling is Adviesgroep De Vogel erg dankbaar  voor het verlengen van de sponsorovereenkomst en kijkt uit naar de samenwerking in de komende jaren.

Over Adviesgroep De Vogel

Adviesgroep De Vogel biedt alle particulieren en bedrijven van Goeree-Overflakkee de zekerheid van passende financiële oplossingen tegen concurrerende prijzen: van de eenvoudigste jeugdspaarrekening of bromfietsverzekering tot de meest complexe oudedagsvoorziening, woningfinanciering of bedrijfsadvies. Dankzij een zeer ruim assortiment, een fors aantal gespecialiseerde adviseurs, een 100% onafhankelijke opstelling en een unieke betrokkenheid bij het eiland is Adviesgroep De Vogel bij uitstek toegerust om u te begeleiden op de belangrijkste momenten van uw financiële leven.

Lijn
Bal

DBGC OP HERHALING BIJ CLUBKASCAMPAGNE 2019

DBGC OP HERHALING BIJ CLUBKASCAMPAGNE 2019

€ 1073,46 is de exacte opbrengst die leden van de RABOBANK aan DBGC hebben gegund. Inmiddels is het aantal deelnemende instanties aan de RABO-Clubkascampagne in de regio Haringvliet opgelopen tot 356 verenigingen en stichtingen uit Goeree Overflakkee en de Hoekse Waard. Onze trouwe begunstigers hebben ons in de eindrangschikking opnieuw op de tweede plaats gezet in de eindrangschikking juist boven speeltuin de Flipjes uit Ouddorp (3e) en onder het hospice Hoekse Waard (1e). Tweede van de 356 blijft natuurlijk een resultaat om apetrots op te zijn!

Hoewel het aantal deelnemers in de loop der jaren steeds groter wordt, blijft de top 3 vooralsnog onveranderd. Natuurlijk is DBGC blij met dit financiële extraatje, waar we ieder jaar weer een passende bestemming voor zoeken. Dit jaar wordt de opbrengst besteed aan kantine- en keukeninventaris. Nieuwe barkrukken zijn inmiddels al in gebruik. Verder kan van het bedrag de nagenoeg versleten vriezer in de keuken worden vervangen door een nieuw en zuiniger type. En dat allemaal door een paar simpele muisklikken in combinatie met de DBGC-gunfactor.

Alle DBGC-stemmers bedankt en mogen we weer rekenen op jullie in 2020?

Lijn
Bal

Geslaagde eerste Game Night op De Koepel

De eerste Game Night bij D.B.G.C. is achter de rug en we kijken met Team FC en Jochems Entertainment terug op een zeer geslaagde avond.

Er waren veel verschillende speelrondes, waaronder een heuse D.B.G.C.-quiz.
Daarnaast waren er veel interactieve rondes, zoals het “voel-spel”, “30 seconds Flakkee”, de “Emoji-ronde” en niet te vergeten “Wie ben ik?”, waarbij je als deelnemend team werd uitgedaagd om hier en daar uit je comfort-zone te gaan en wat voor veel hilarische momenten zorgde.

Met Tim Jochems als presentator, die de speelrondes invulling heeft weten te geven, zodat deze perfect in het geheel pasten én Team FC die de avond verzorgde met snacks en er daarnaast voor zorgde dat alles reilde en zeilde, kunnen we met recht zeggen, dat dit een avond was die voor herhaling vatbaar is.

Daarnaast gaat een bedankje uit aan alle mensen die achter én vóór de schermen hebben gezorgd voor een goed verloop van deze avond.

Lijn
Bal

VRIJWILLIGER IN BEELD (14)

Wie zijn al die mensen die voor en achter de schermen onze club draaiende houden? Wat doen ze allemaal? Wie tappen de biertjes, wie houden kleding en de kantine schoon? Van de enthousiaste jeugdcoach op matchday tot de kalker en mollenvanger in de daluren...

Het staat zelden genoteerd in de top 3 van favoriete vrijwilligersklussen: schoonmaken. Het is maandagmorgen 25 februari 11.30 uur; MARLY VAN DE VEN, DIANA DIRKX en CORINE TROOST (v.l.n.r.) hebben kinderen die lid zijn (geweest) van DBGC. Zij staan met de schoonmaakspullen in de aanslag om de kantine schoon te gaan maken. Misschien pakken ze de bestuurskamer ook nog even mee.

Nee, hun hobby zal het nooit worden, maar de dames snappen dat ook dit moet gebeuren enne….. iemand moet het doen. Als je dan met een leuk clubje vrienden of familie bent, kan het ook weer wel gezellig zijn. Maar jammer genoeg wordt het clubje kleiner. Nog niet eens zo heel lang geleden bestond het schoonmaakteam uit aardig wat meer vrijwilligers. Om verschillende redenen is er een aantal gestopt, zodat MARLY, DIANA en CORINE qua schoonmaak van kantine, keuken en bestuurskamer op dit moment onze laatste strohalmen zijn.

VRIJWILLIGERS, ……………………….. je kunt er niet genoeg van krijgen.

Lijn
Bal

Wedstrijdsponsor van de week

Ook wedstrijdsponsor worden? Neem dan contact op met Jaap Tiggelman via j.tiggelman6@upcmail.nl of  06-30499483. De kosten zijn €80,- per wedstrijd. 

 

Datum Wedstrijd Sponssor
29 september 2018 DBGC 1 - Bruse Boys 1 STERKMAN SAFETY ADVICES & PRODUCTS BV
13 oktober 2018 DBGC 1 - Terneuzense Boys 1 Schilders- en Glasbedrijf Meeuwis
17 november 2018 DBGC 1 - Krabbendijke 1  
24 november 2018 DBGC 1 - MZC'11 1 ORTOLANDA OUDE-TONGE THE RADISH COMPANY
8 december 2018 DBGC 1 - SSV'65 1  
22 december 2018 DBGC 1 - Tholense Boys 1  
23 februari 2019 DBGC 1 - Arnemuiden 1 Ristorante Pizzeria La Mora
9 februari 2019 DBGC 1 - Yerseke 1  
9 maart 2019 DBGC 1 - Nieuwdorp 1  
23 maart 2019 DBGC 1 - NSVV 1  
6 april 2019 DBGC 1 - Serooskerke 1  
20 april 2019 DBGC 1 - Oostkapelle 1  
18 mei 2019 DBGC 1 - FC Axel 1  

 

Lijn
Bal

Denk aan de fietsverlichting

De donkere avonden zijn alweer aangebroken. Daarom raden we iedereen aan om met goed werkende fietsverlichting naar Sportpark de Koepel te komen.

Check het daarom even voor je van huis vertrekt. 

Lijn
Bal

Shop online en steun DBGC

Beste DBGC'ers,

Deze maand ontvangt een volleybalvereniging ruim € 1.000 uitgekeerd van SponsorKliks en daar is DBGC best jaloers op. Dit geld ontvangen ze omdat leden van die vereniging bij een online aankoop eerst naar www.sponsorkliks.com gaan. Vervolgens klikken ze op een winkellogo en wordt bij een aankoop commissie gegeven zonder dat er iets extra's wordt betaald. Zo heeft die vereniging al ruim 8.000 euro bij elkaar geklikt!

De feestdagen komen er weer aan waardoor er waarschijnlijk nog meer online wordt gekocht.

Zou jij bij je volgende online aankoop aan de SponsorKliks pagina van DBGC willen denken? Het is een hele kleine moeite, die ene extra klik, maar zoals je nu weet kan het een groot financieel effect hebben.

Alvast bedankt namens DBGC, we kunnen het geld goed gebruiken!

Het internetadres van de pagina DBGC van is:
www.sponsorkliks.com/products/partners.php?club=4682

 

Jeugdafdeling

Bal

Bal

KIBBELINGVERKOOP VOOR DE DBGC JEUGD

Zoals iedereen weet is vis gezond en lekker. Dit gaat prima samen met het voetballen bij DBGC ! Een spontaan initiatief van de United Fish Auctions en Poisson & Cuisine heeft het mogelijk gemaakt dat er zaterdag 23 maart op de Koepel kibbeling wordt verkocht waarbij de opbrengst ten goede komt van de DBGC jeugd. Uit de opbrengst kunnen allerlei activiteiten voor onze jeugd worden georganiseerd. Loop daarom gerust langs de keuken voor een bakje overheerlijke vis.

United Fish Auctions is een bedrijf dat een drietal visafslagen heeft, waaronder die in Stellendam en Scheveningen. Vele tonnen vis worden jaarlijks via de UFA-veilingen verkocht en vinden hun weg naar groothandel, horeca en consument. Tegenover de visafslag in Stellendam vindt u de viswinkel van Poisson & Cuisine, het juiste adres voor verse en gebakken vis. U kunt ook gezellig een visje eten met uitzicht op de haven.

DBGC is uiteraard blij met dit spontane initiatief en hoopt op veel viseters aanstaande zaterdag 23 maart!

Lijn
Bal

Pupil van de week

Op zaterdag 23 maart 2019 speelt DBGC 1 de competitiewedstrijd tegen NSVV 1 (14.30 uur). Isa de Koning wordt van harte uitgenodigd om deze wedstrijd te beleven als PUPIL VAN DE WEEK.

Isa, dit is wat je die dag allemaal gaat beleven:

13.00 uur Ontvangst in de bestuurskamer
13.30 uur Wedstrijdbespreking in de kleedkamer met de spelers
13.45 uur Omkleden en warming-up op het veld met de spelers
14.25 uur Eerste goal van de wedstrijd maken
14.30 uur Wedstrijd kijken vanuit de dug-out
16.30 uur Frietjes eten in de kleedkamer + verrassing
17.00 uur Einde dag

Kun je niet? Stuur dan even een mailtje naar vriendje@dbgc.nl

Lijn
Bal

Met de bus naar Sparta?

Beste leden,

Op vrijdagavond 19 april 2019 speelt Sparta een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, welke om 20.00 start. Wij willen onze oudere leden (16+) de mogelijkheid geven deze wedstrijd te bezoeken tegenover kosten van €15,- (busreis en kaartje). De bus zal rond 18.00 vertrekken vanaf het busstation en na de wedstrijd direct teruggaan. Opgeven is mogelijk onder dit bericht of bij Erol Altan (0643420842).

Opgeven is niet meer mogelijk!

Team FC

Lijn
Bal

Balsponsor jeugteams seizoen 2018-2019

Wil je onze jeugdteams steunen zodat zij weer een jaar lang kunnen sporten en vooral heel veel plezier kunnen maken? Dat kan door een bal te sponsoren aan dit team. 

Hoe word ik balsponsor? Volgend seizoen een nieuwe kans!

Een jeugdteam sponsoren, een seizoen lang vermeld worden op de website en in ’t Vriendje, en dat voor maar € 40? Het kan bij DBGC, als u balsponsor wordt van een jeugdteam!

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jaap Tiggelman via j.tiggelman6@upcmail.nl of  06-30499483.

Overzicht balsponsors 2018-2019

Team Sponsor
O19-1 https://stacaravanmakelaar.nl/nl/regios/zuid-hollandse-eilanden
MO19-1 OUDERS MO19-1
JO17-1 Ristorante Pizzeria La Mora
JO15-1 DBGC 1
JO14-1 KEUKENCENTRUMSTAM.NL/KEUKENVOORWEINIG.NL
JO13-1 GLAZENWASSER SCHUTTER
JO12-1 DBGC 2
JO11-1 M.T. MONTAGE EN ONDERHOUD
JO11-2  
JO10-1  
JO10-2 STERKMAN SAFETY ADVICES & PRODUCTS BV
JO10-3  
JO9-1  
JO8-1  
JO8-2  


  

Wedstrijden jeugd

Bal

D.B.G.C. JO19-1 - Duiveland JO19-1

Datum: 23-03  Aanvang: 10:30  Aanwezig: 09:30
Spelers: Mark Stroom ­- Tyme van der Veeke­n - Arno van Vugt - Sjoerd van der Zaan - ­Benjamin Hubers - Sti­jn Mackloet - Wouter ­Tromp - Stef van Wuyc­khuyse - Martijn den ­Teuling - Jim de Wit - Sem Vos - Kjell van­ der Wekke - Levi Zwi­jgers - Luke van Eijk­eren - Jesse de Niet - Mitchell Heemes.
Begeleiding: Lesley Buijs en Ben Stroom
Afzeggen: Via de groepsapp

Lijn

D.B.G.C. JO13-2 - Halsteren JO13-7

Datum: 23-03  Aanvang: 10.30  Aanwezig: 10:00
Spelers: Zosja, Indy, Anna, Storm, Tim, Mirte, Pedro, Sam, Julia, Nicole, Tamara, Matthijs, Jarno, Rens, Sten, Leroy.
Afwezig: Jarno
Begeleiding: Ton Rijbroek (06-83111202) , Marcel de Ruiter
Afzeggen: Via de app, liefst voor Donderdagavond 20.00
Wasbeurt: Indy

Lijn

Cluzona JO13-1 - D.B.G.C. JO13-1

Datum: 23-03  Aanvang: 11:45  Vertrek: 10:25
Spelers: Jesse Beijer, Luuk Borsboom, Yoran van Dijk, Rick Fransen, Juran Hameeteman, Justin Heemes, Yanieck Hobbel, Marcus Hubers, Tom Kant, Arie Lambert, Bento Schutter, Jim Stroom, Jerzy Tuns, Lars Tuns, Zaki Mohamed.
Begeleiding: Tim Fransen en Lencor Beijer
Afzeggen: Voor donderdag 20:00 uur
Wasbeurt: Fam. Fransen

 

Verslagen jeugd

Bal

Bal

JO19 verliest 2e competitiewedstrijd

JO19 verliest 2e competitiewedstrijd

Ondanks het onstuimige weer en de vele afgelastingen ging de wedstrijd tegen Tholense boys JO19-1 gewoon door. Op een goed bespeelbaar kunstgrasveld waar de wind haaks hard overheen stond, bleek diezelfde wind toch van grote invloed te zijn op het spel dat we graag spelen. In de eerste helft ging het nog wel, veel balbezit, rondspelen en wachten op het moment om vooruit te spelen. Dit leidde dan ook dat Martijn de bal knoerthard achter de keeper schoot. Tholen begon direct vol druk te zetten op de achterhoede, en drukte DBGC terug op eigen veld. Ondanks dat we hier goed onderuit speelde, beging de achterste linie individuele fouten die afgestraft werden door de spitsen van Tholen. Van een 0 – 1 voorsprong stonden we opeens met 2 – 1 achter. Gelukkig konden we voor de rust de gelijkmaker scoren, Luke tikte een corner in één keer binnen. Je zou denken dat na de nodige woordenwisseling in de rust door de trainer en spelers een gretig team op het veld zou staan. Maar ook in de tweede helft, begon DBGC erg slap. Wederom geklungel achterin en weer een cadeautje weggegeven stonden we binnen een paar minuten weer te kijken naar een achterstand. Inplaats van het tempo op te schroeven de mouwen op te stropen en gewoon te blijven voetballen, gebeurde het tegenovergestelde. Waar we al bang voor waren bleek in deze wedstrijd te gebeuren, we voetbalde tegen onszelf. Het laatste kwartier probeerde de trainer nog iets te forceren door 1 op 1 te gaan spelen, maar door gele kaarten te pakken kwam van deze strategie ook niets terecht. Zo zie je maar, dat een veel minder goed voetballend team die helemaal niets zelf gecreëerd had door hard werken wedstrijden kan winnen. Een ding is zeker DBGC  JO19 staat weer met beide voeten op de grond! Hopelijk leren de oudste junioren hiervan en pakken ze het weer op tijdens de volgende wedstrijd. 

Wedstrijden dames

Bal

Heinenoord VR2 - D.B.G.C. VR1

Datum: 23-03  Aanvang: 10:00  Vertrek: 08:30
Spelers: (15) Manon, Marit, Kim, Britt v E, Tessa, Esmeralda, Jana, Britt T, Anouk,Julia, Maureen, Bente, Yaela, Senna, Angel
Afwezig: Ariëtte, Laura, Lisa, Pauline, Debby, Myrthe
Begeleiding: Jan, Richard en Henk
Afzeggen: Voor donderdag 20.00 uur Tel. 0653992960
Wasbeurt: Julia

Rijders: Jan, Henk, Richard, Kim

Lijn

D.B.G.C. MO19-1 - NSVV MO19-1

Datum: 23-03  Aanvang: 14:00  Aanwezig: 13:00
Spelers: Amy, Angel, Anniek, Dionne, Grace, Ida, Lotte, Lisa, Nina, Senna, Tessa, Anouk, Jana, Kim, Marit (15)
Afwezig: Femke, Yvonne
Begeleiding: J.W. en vlagger Ad
Afzeggen: (liever niet) voor woensdagavond 18:00 uur bij Jan-Willem (06-21167518)
Wasbeurt: en aanvoerster : Nina en (één van) de ouders van Nina

Kleedkamers : Ida, Tessa 

Wedstrijden senioren

Bal

D.B.G.C 1 - NSVV 1

Datum: 23-03  Aanvang: 14:30  Aanwezig: 13:00
Spelers: Spelers: worden donderdag na de training bekendgemaakt.
Begeleiding: Begeleiding: Wim Nieuwland, Jaap Tiggelman & Hans de Jong

Lijn

D.B.G.C 2 - Rijnmond Hoogvliet Sport 2

Datum: 23-03  Aanvang: 12:30  Aanwezig: 11:00
Spelers: Spelers: worden donderdag na de training bekendgemaakt.
Begeleiding: Begeleiding: Jaap Markus, Yoeri Pollemans & Robbert Huizer.

 

Verslagen senioren

Bal

Bal

DBGC laat winst liggen in Tholen

DBGC is er niet in geslaagd om haar derde overwinning op rij te boeken. In Tholen werd het 0-0.

DBGC begon goed aan het duel met Tholense Boys. Na tien minuten werd Sonny Noordermeer diep gestuurd door Jeroen Sep. De keeper kwam echter snel van zijn lijn en wist de bal te ontfutselen. Niet veel later werd Sep diep gestuurd door Tim Mackloet. Zijn schot verdween rakelings naast de paal. Via een afstandschot van Jacco de Gast raakte DBGC vervolgens wel het houtwerk, maar de bal verdween vervolgens helaas naast het doel.

Uit een tevenaanval waarbij de verdedigende organisatie bij DBGC even niet op orde was tikte een van de aanvallers de bal over keeper Nieuwland. Zijn inzet belandde echter op de lat waardoor de ruststand 0-0 was.

In de tweede helft bleef DBGC op zoek naar mogelijkheden. Zo was Yannick Lugthart eenmaal dichtbij en schoot Sonny Noordermeer van dichtbij over. In de tegenstoot moest DBGC waakzaam blijven. Tien minuten voor tijd werd Jeroen Sep met een steekpass weg gestuurd. Hij omspeelde de doelman en maakte 0-1. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel, waar in dit geval geen sprake van was. In de slotfase viel er nog eenmaal een bal voor de voeten van Sep uit een voorzet, maar in de drukte van het zestienmetergebied schoot hij naast.

Zo liet DBGC deze middag onder winderige en lastige omstandigheden na om drie punten mee te nemen uit Tholen. Gezien het aantal kansen had er meer ingezeten. Volgende week komt NSVV maar Sportpark de Koepel.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Yannick Lugthart, Robert Koster, Wilko Pulleman, Martijn Bakker, Sonny Noordermeer, Nick van den Ochtend ( '70 Tijme van der Veeken) Jacco de Gast, Tim Mackloet, Jeroen Sep, Thijs Tromp.

 

Activiteiten agenda

Bal

Bal

2016-05-15 00:00:00: Agenda seizoen 2017-2018

Agenda seizoen 2018-2019

De agenda voor het nieuwe jaar is hier beschikbaar.

 

Bardienst

Bal

 

 

 

 

 

 

D.B.G.C. is nog steeds op zoek naar barmedewerkers
Neem contact op met Marcel Vervloed, 0657351048

 

Colofon

Bal

Redactie 't Vriendje DBGC PR & Communicatie
Bankrelatie NL61RABO0140903097
Algemeen postadres s.v. DBGC, postbus 89, 3255 ZH Oude Tonge
E-mailadres DBGC dbgc@dbgc.nl
E-mailadres 't Vriendje vriendje@dbgc.nl
Kantine D.B.G.C. 0187 64 1627

 

  Bal Voetbalvereniging D.B.G.C.   •   @svdbgc   •   Afmelden