Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
DBGC Logo
t Vriendje

Editie 37, 21 mei 2019

 

't Vriendje iedere week automatisch ontvangen? Ga naar http://www.dbgc.nl/aanmelden-mailing-vriendje en laat je gegevens achter!

 

Nieuws en mededelingen

Bal

Bal

VRIJWILLIGER IN BEELD(19)

Wie zijn al die mensen die voor en achter de schermen onze club draaiende houden? Wat doen ze allemaal? Wie tappen de biertjes, wie houden kleding en de kantine schoon? Van de enthousiaste coach op matchday tot de kalker in de daluren .............................

Aandacht voor een wel heel bijzondere vrijwilliger in de op één na laatste editie van de rubriek VRIJWILLIGER IN BEELD van dit seizoen. BART VAN KAMPEN is op De Koepel al jaren de vrijwilliger die onze velden nagenoeg vrij van mollen (en dus molshopen) houdt. In een ver verleden kon het nog wel eens het geval zijn dat de bal, na een schitterende solo waarbij verschillende tegenstanders werden uitgekapt, smoorde in een te laat opgemerkte molshoop. Dat waren de jaren waarin BART soms meer dan 100 mollen per seizoen richting de eeuwige jachtvelden stuurde.

Blijkbaar tellen ook gewaarschuwde mollen voor twee, want alleen de heel dappere durven zich nog binnen de afrastering van onze velden te bewegen. En ook zij zijn niet veilig voor de scherpe spa van onze trefzekere mollenvanger.

 Op de foto loert BART naar de geringste beweging van de grond om toe te slaan, maar vandaag helaas geen buit om trots mee op de foto te gaan.

VRIJWILLIGERS... JE KUNT ER NOOIT GENOEG VAN KRIJGEN!

Lijn
Bal

Zomerkamp 2019

Beste ouders, verzorgers en jeugdleden,

Het zomerkamp zal dit jaar, zoals gewoonlijk weer georganiseerd worden in de eerste week van de lagere schoolvakantie.

Dit is van 20 juli t/m 26 juli.

De eerste aanmeldingen voor het zomerkamp zijn binnen. De volgende jeugdleden hebben zich al aangemeld:

JO13M:

Indy du Pree, Anna Dullemond

JO13J:

Jim Stroom, Arie Lambert

JO12

Bink Gebraad

JO11:

Tom Dullemond

JO10 M:

Daphne Kerkhof*, Jade Pulleman

JO10 J:

Finley IJpelaar*

JO9:

Sem Kerkhof *

JO8

Maes Pulleman

Aanmelden is mogelijk tot 9 juni via dit aanmeldformulier: 

 

De jeugdafdeling.

Lijn
Bal

DBGC – Zuidwester toernooi 2008 – 2019

Zaterdag 1 juni 2019 zal ons sportcomplex de Koepel voor de 12e keer in het teken staan van het D.B.G.C. - Zuidwestertoernooi. 

Na het sportieve gedeelte is er een voor alle deelnemers en koud en warm buffet.

Deze dag is er een spetterend optreden van een geweldige zanger.

Natuurlijk zijn er ook teams van DBGC nodig, bezorg de clienten een geweldige dag en geef je op voor dit toernooi.

Programma:

12.00 uur               ontvangst op de Koepel

12.15 uur               welkom v/d voorzitter

                              koffie en broodjes ( dus niet thuis eten)

13.00-16.30 uur     voetbalwedstrijden / met live verslag 

16.30-17.00           prijs uitreiking en een kopje soep

17.15 uur               douchen en omkleden

17.30 uur               buffet

17.00–21.30 uur    optreden van de zanger

21.45 uur               einde v/d feestavond

i.v.m. de voorbereidingen is opgeven voor het buffet wel verplicht.

Opgeven voor vrijdag 17 mei bij:

Wil Pulleman ( Hollandsdiep 17-29)     Tel. 06-45412797 w.pulleman@zuidwester.org

Ik doe mee ( of ben aanwezig als supporter ) met het D.B.G.C. – Zuidwestertoernooi.

Naam                                                     voetballen                    buffet

Ja / nee

Tot 1 juni!!!

Lijn
Bal

TEAMINDELING VOLGEND SEIZOEN

Een van de werkzaamheden die veel tijd en aandacht vraagt, is de teamindeling en begeleiding van de jeugdteams. Graag horen we op zo kort mogelijke termijn van je of wij je komend seizoen weer in kunnen delen in een team. Mocht je willen stoppen met voetballen (wat we heel jammer vinden!), laat dit dan voor 1 juni aanstaande weten via het formulier op de website dat te vinden is onder de link LIDMAATSCHAP. Dan kunnen de begeleiders, trainers en leeftijdcoördinatoren zo spoedig mogelijk na 1 juni de indeling definitief maken.

 

 


 

Lijn
Bal

Trainingsveld niet betreden

Het trainingsveld op Sportpark de Koepel kan vanaf nu niet meer worden gebruikt totdat dit weer is vrijgegeven. Het veld is namelijk deze week ingezaaid. 

Lijn
Bal

Bedrijven/vriendentoernooi bij DBGC

Op zaterdag 8 juni wordt op Sportpark de Koepel het bedrijven/vriendentoernooi gehouden. Bekijk voor meer info de flyer.

Lijn
Bal

Familiedag bij DBGC

Op donderdag 30 mei wordt op Sportpark de Koepel een familiedag gehouden. Bekijk voor meer informatie de flyer:

Lijn
Bal

Shop online en steun DBGC

Beste DBGC'ers,

Deze maand ontvangt een volleybalvereniging ruim € 1.000 uitgekeerd van SponsorKliks en daar is DBGC best jaloers op. Dit geld ontvangen ze omdat leden van die vereniging bij een online aankoop eerst naar www.sponsorkliks.com gaan. Vervolgens klikken ze op een winkellogo en wordt bij een aankoop commissie gegeven zonder dat er iets extra's wordt betaald. Zo heeft die vereniging al ruim 8.000 euro bij elkaar geklikt!

De feestdagen komen er weer aan waardoor er waarschijnlijk nog meer online wordt gekocht.

Zou jij bij je volgende online aankoop aan de SponsorKliks pagina van DBGC willen denken? Het is een hele kleine moeite, die ene extra klik, maar zoals je nu weet kan het een groot financieel effect hebben.

Alvast bedankt namens DBGC, we kunnen het geld goed gebruiken!

Het internetadres van de pagina DBGC van is:
www.sponsorkliks.com/products/partners.php?club=4682

 

Jeugdafdeling

Bal

Bal

Balsponsor jeugteams seizoen 2018-2019

Wil je onze jeugdteams steunen zodat zij weer een jaar lang kunnen sporten en vooral heel veel plezier kunnen maken? Dat kan door een bal te sponsoren aan dit team. 

Hoe word ik balsponsor? Volgend seizoen een nieuwe kans!

Een jeugdteam sponsoren, een seizoen lang vermeld worden op de website en in ’t Vriendje, en dat voor maar € 40? Het kan bij DBGC, als u balsponsor wordt van een jeugdteam!

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jaap Tiggelman via j.tiggelman6@upcmail.nl of  06-30499483.

Overzicht balsponsors 2018-2019

Team Sponsor
O19-1 https://stacaravanmakelaar.nl/nl/regios/zuid-hollandse-eilanden
MO19-1 OUDERS MO19-1
JO17-1 Ristorante Pizzeria La Mora
JO15-1 DBGC 1
JO14-1 KEUKENCENTRUMSTAM.NL/KEUKENVOORWEINIG.NL
JO13-1 GLAZENWASSER SCHUTTER
JO12-1 DBGC 2
JO11-1 M.T. MONTAGE EN ONDERHOUD
JO11-2  
JO10-1  
JO10-2 STERKMAN SAFETY ADVICES & PRODUCTS BV
JO10-3  
JO9-1  
JO8-1  
JO8-2  


  

Wedstrijden jeugd

Bal

SJO HPC'16 JO19-1 - D.B.G.C. JO19-1

Datum: 25-05  Aanvang: 11:00  Vertrek: 09:00
Spelers: Mark Stroom ­- Tyme van der Veeke­n - Arno van Vugt - Sjoerd van der Zaan - ­Benjamin Hubers - Sti­jn Mackloet - Wouter ­Tromp - Stef van Wuyc­khuyse - Martijn den ­Teuling - Jim de Wit - Sem Vos - Kjell van­ der Wekke - Levi Zwi­jgers - Luke van Eijk­eren - Jesse de Niet - Mitchell Heemes.
Begeleiding: Lesley Buijs en Ben Stroom
Afzeggen: Via de groepsapp

Lijn

METO JO13-1 - D.B.G.C. JO13-1

Datum: 25-05  Aanvang: 10:15  Vertrek: 08:45
Spelers: Jesse Beijer, Luuk Borsboom, Yoran van Dijk, Rick Fransen, Juran Hameeteman, Justin Heemes, Yanieck Hobbel, Marcus Hubers, Tom Kant, Arie Lambert, Bento Schutter, Jim Stroom, Jerzy Tuns, Lars Tuns, Zaki Mohamed.
Begeleiding: Tim Fransen en Lencor Beijer
Afzeggen: Voor donderdag 20:00 uur
Wasbeurt: Fam. Stroom

 

Verslagen jeugd

Bal

Bal

DBGC JO11-2G wint overtuigend van de koploper!

DBGC JO11-2G wint overtuigend van de koploper!

Het is zaterdagochtend 8 uur. De equipe van Leon van der Wende verzamelt zich, de slaapjes nog uit de ogen wrijvend, in de kleedkamer voor de competitiewedstrijd tegen de koploper, Wolfaartsdijk JO11-1. Met het verlies (2-14) van 9 dagen terug tegen Duiveland JO11-1, de nummer 2 in de competitie, nog vers in het geheugen, durven we ons niet te wagen om vooruit te lopen op een mogelijke uitslag.

Klokke half negen… De weergoden hebben gezorgd voor heerlijke omstandigheden voor een leuke pot voetbal. Beide ploegen staan trappelend van ongeduld op het veld. De scheidsrechter van dienst, de heer J.P. Vervloed, lijkt er ook zin in te hebben. De wedstrijd kan beginnen.
DGBC komt sterk uit de startblokken. Er wordt geknokt om de bal. De oranje-zwarte equipe uit Wolphaartsdijk staat al direct onder druk. De ouders staan nog wat te kletsen met elkaar als plots een van hen opmerkt dat het al 1-0 staat voor de blauw-witten uit Oude-Tonge. Dit scenario hadden ook de ouders niet zien aankomen. De spitsen Lars en Nina zijn een plaag voor de defensie van Wolfaartsdijk. Het middenveld met Steijn en Tygo kunnen mee in die strijd. De defensie met Jasper, Verne en Floor, kunnen de sporadische speldenprikken van Wolfaartsdijk prima pareren. Met Juran, die we even hebben kunnen lenen van een ander team, hebben we een prima wissel. De keren dat er op doel wordt geschoten, houdt de sterk keepende David het doel prima schoon. En binnen de kortste keren staat de 3-0 op de borden. Wolfaartsdijk weet dan toch nog een doelpunt te produceren, maar DBGC neemt direct weer afstand door er voor rust nog een paar te maken. 5-1 met de rust is een onverwacht mooie score.

Maar dan moet toch altijd nog het tweede bedrijf worden afgewerkt. Als ze die score maar kunnen vasthouden of mogelijk uitbouwen. Het zou een stunt zijn. Het is per slot de koploper… Na de rust komt Wolfaartsdijk iets sterker voor de dag. David moet meer reddingen verrichten dan voor rust, maar hij doet dat met verve. Een aantal knappe reddingen voorkomt dat Wolfaartsdijk snel dichterbij komt. Een enkele bal van Wolfaartsdijk vindt dan toch wel het net. Aan de andere kant van het veld, lijkt DGBC toch wat meer moeite te hebben de defensie van Wolfaartsdijk te breken. De vermoeidheid gaat misschien ook een beetje parten spelen, immers hebben ze in de eerste helft keihard gewerkt. Maar uiteindelijk gaat DGBC ook het net weer vinden.
Van een spannende strijd is op een zeker moment gaan sprake meer. Bij Wolfaartsdijk gaan de koppies een beetje hangen. De eindstand, in een uiterst sportieve wedstrijd, wordt uiteindelijk bepaald op 9-3 voor DGBC, waarbij de scores voor rekening zijn gekomen van Lars (5), Juran (2), Nina (1) en Jasper (1).

Wolfaartsdijk had het al over de kampioenswedstrijd. Die moeten ze dan nog maar een weekje uitstellen. Soms is voetbal onvoorspelbaar. In een seizoen waarin Feyenoord de aartsrivaal Ajax met 6-2 de Kuip uit bonjourt. In een seizoen waarin Ajax op een haar na de finale van de Champions League (niet te verwarren met het lucratieve jaarlijkse toernooi in De Staver) mist, waarbij iedereen dacht dat geen Nederlandse club ooit nog kansen had in Europa. In een seizoen waarin Barcelona na een 3-0 winst in eigen huis, met een 4-0 verliespartij in Liverpool alsnog naar huis wordt gestuurd. In een dergelijk seizoen laat DBGC JO11-2G zien met 9-3 te kunnen winnen van de koploper van de competitie!!

Lijn
Bal

DBGC JO13-2 speelt geweldige laatste wedstrijd in Yerseke

DBGC JO13-2 speelt geweldige laatste wedstrijd in Yerseke

Na de lange busrit (busrit gesponsord door Taxi Hameeteman, waarvoor dank!) hebben we slechts tijd voor een korte warming up om ons klaar te stomen voor de wedstrijd in en tegen Yerseke. Dan blijkt de warming up inderdaad te kort te zijn, want binnen 6 minuten staan we met 2-0 achter. In de tussentijd moet Leroy na een valpartij het veld voor 10 minuten verlaten, omdat hij in zijn val een tegenstander onder het gras verstopte. Na deze valse start herpakken we ons. Zeker met het inbrengen van Mirte verandert er iets in de ploeg. Haar power en felheid werken aanstekelijk. Ineens loopt het beter, wordt er meer overgespeeld en krijgen we kansen. Na een prima aanval maken we zelfs de aansluitingstreffer. Rens en Jarno zetten uitstekend door over links, via een klutsbal komt de bal bij Nicole en die rondt feilloos af: 2-1. Dat smaakt naar meer. Maar eerst nog even de rust.

In de rust geeft de technische staf aan dat we zeker het laatste kwartier prima spelen en dit vol moeten houden. Met Rens als balvaste linksbuiten, Indy als pijlsnelle rechtsbuiten en een gretige Nicole in de spits, moeten we deze achterstand om kunnen buigen.

Vol overgave beginnen we aan de tweede helft. Achterin spelen we wat verder van het eigen doel met wederom het ijzersterke duo centraal: Anna en Tamara. Het vermelden waard dat Tamara vandaag in de volle 60 minuten die ze speelt, geen balverlies lijdt, vrijwel al haar duels wint en alle ballen die ze in bezit heeft in de ploeg houdt door een medespeler te vinden. En daarbij gaat het coachen haar ook steeds beter af. Als Daley Blind zo’n wedstrijd speelt is het voorpaginanieuws, bij Tamara lijkt het al gewoon. Als Tim erin komt voor Anna (en tevens zijn laatste minuten in het blauw-wit speelt) neemt hij de rol als laatste man foutloos over. Met op links de Leroy, die met een gekneusde arm onverschrokken gewoon de duels aangaat. Op rechts benut Zosja haar snelheid en geeft de linksbuiten van de tegenstander geen centimeter ruimte. Het middenveld is onvermoeibaar. Mirte is zowel voor als achter, maakt rushes van 60 meter of meer en speelt een topwedstrijd. Sam, koning van de kluts, worstelt zich steeds met bal en al naar voren en op links weten Matthijs en Rens elkaar ook al zo makkelijk te vinden. We spelen heerlijk voetbal. Opbouwen van achteruit, via Tamara of Anna, het middenveld verlengt en de vraag is welke voorhoedespeler de aanval afmaakt. Na een kwartier is het Nicole die op aangeven van Sam ijzersterk doorgaat en afrondt: 2-2. Hier hangt een overwinning in de lucht. We drukken door, maar geven daardoor wel ruimte weg. In een van de spaarzame tegenaanvallen, zoekt de spits van Yerseke ietwat opzichtig de knie van Mirte op en valt er theatraal overheen: strafschop. Doelpunt. We staan weer achter. We hebben nog een paar minuten en doen er alles aan. Een schot van Tamara, eentje van Rens, Sam probeert het, Nicole mikt net naast. Kansen zat. Maar helaas lukt het niet te scoren. Jammer, want als we een keer punten verdiend hadden was het vandaag. Ondanks het verlies toch complimenten! Erg leuk om te zien hoeveel beter jullie zijn gaan voetballen dit seizoen, een fraaie progressie. We spelen nog een toernooi, om het seizoen gezellig af te sluiten. 

Wedstrijden dames

Bal

Barendrecht MO19-2 - D.B.G.C. MO19-1

Datum: 25-05  Aanvang: 14:30  Vertrek: 13:00
Spelers: Angel, Anniek, Dionne, Femke, Grace, Ida, Lisa, Lotte, Nina, Senna, Tessa, Yvonne, Anouk, Britt T, Julia (of Jana) (15)
Afwezig: Amy
Begeleiding: J.W. en vlaggers Ad
Afzeggen: (liever niet) voor woensdagavond 18:00 uur bij Jan-Willem (06-21167518)
Wasbeurt: en aanvoerster : Ida en (één van) de ouders van Ida

Vervoer : Ida, Lotte, Tessa 

Wedstrijden senioren

Bal

Terneuzense Boys 1 - D.B.G.C 1

Datum: 25-05  Aanvang: 14:30  Vertrek: 12:30
Spelers: Spelers: worden donderdag na de training bekendgemaakt.
Begeleiding: Begeleiding: Wim Nieuwland, Jaap Tiggelman & Hans de Jong

Lijn

Binnenmaas 2 - D.B.G.C 2

Datum: 25-05  Aanvang: 12:30  Vertrek: 10:30
Spelers: Spelers: worden donderdag na de training bekendgemaakt.
Begeleiding: Begeleiding: Jaap Markus, Yoeri Pollemans & Robbert Huizer.

 

Verslagen senioren

Bal

Bal

Blamage voor DBGC

DBGC is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om haar laatste thuisduel van dit seizoen in winst om te zetten. Op een ontluisterende manier gaf DBGC een voorsprong volledig uit handen om uiteindelijk met 4-6 te verliezen.

DBGC begon moeizaam aan het duel met FC Axel dat de punten hard nodig heeft om de nacompetitie tegen degradatie te kunnen ontlopen. Balverlies op het middelveld werd na tien minuten spelen hard afgestraft door de bezoekers. Een leep balletje achter de defensie werd achter keeper Mark Stroom geschoten waardoor Axel de leiding nam. DBGC probeerde het initiatief naar zich toe te trekken. Dit resulteerde in een sterke fase van DBGC waarin maar liefst drie keer werd gescoord in vijf minuten tijd. Jeroen Sep zorgde met een harde knal voor de 1-1. Niet veel later speelde Thijs Tromp zichzelf vrij en zorgde met een bekeken schot voor de 2-1. Uit een mooie lange bal bereikte Bas Mackloet aanvoerder Tim Mackloet die met het hoofd de keeper verschalkte en zo voor de 3-1 zorgde. Vlak voor rust ging Arnaud Dees in de fout. Het balverlies in de opbouw werd afgestraft waardoor Axel de spanning terugbracht in het duel en beide teams met een 3-2 ruststand de kleedkamer in gingen.

Iedereen was zich bewust van de krappe voorsprong en wist dus dat scherpte nodig zou zijn in de tweede helft. Hier kwam in de tweede helft weinig van terecht. Tot twee keer toe werd er balverlies geleden op een plek waar dit niet kan en zo kwam Axel in eerste instantie op 3-3. Ook ontstond op deze manier een één op één situatie waarin keeper Mark Stroom een Axelse aanvaller vloerde. De scheidsrechter besloot een strafschop toe te kennen en Stroom mocht gaan douchen. Met invaller Tijmen van der Veeke op doel kon Axel aanleggen van elf meter. Axel kwam zo binnen tien minuten na rust op een 3-4 voorsprong. Uiteindelijk liepen de bezoekers uit naar een 3-6 voorsprong en mocht DBGC blij zijn dat het hierbij bleef. In de slotfase wist Thijs Tromp met een individuele actie nog voor de 4-6 te zorgen, maar hier bleef het dan ook bij.

DBGC kan zo terugkijken op een dramatische laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, waarbij schaamrood op de kaken zeker niet ongepast is. Volgende week kan DBGC zich revancheren van deze blamage in de laatste wedstrijd van dit seizoen op bezoek bij kampioen Terneuzense Boys.

Opstelling DBGC: Mark Stroom, Yannick Lugthart, Sonny Noordermeer (’75 Wilko Pulleman), Bas Mackloet (’70 Sjoerd v/d Zaan), Arnaud Dees (’53 Tijme v/d Veeken), Dimri Vogelaar, Robert Koster, Jacco de Gast, Tim Mackloet, Thijs Tromp, Jeroen Sep.

 

Activiteiten agenda

Bal

Bal

2016-05-15 00:00:00: Agenda seizoen 2017-2018

Agenda seizoen 2018-2019

De agenda voor het nieuwe jaar is hier beschikbaar.

 

Bardienst

Bal

 

 

 

 

 

 

 

 

D.B.G.C. is nog steeds op zoek naar barmedewerkers
Neem contact op met Marcel Vervloed, 0657351048

 

Colofon

Bal

Redactie 't Vriendje DBGC PR & Communicatie
Bankrelatie NL61RABO0140903097
Algemeen postadres s.v. DBGC, postbus 89, 3255 ZH Oude Tonge
E-mailadres DBGC dbgc@dbgc.nl
E-mailadres 't Vriendje vriendje@dbgc.nl
Kantine D.B.G.C. 0187 64 1627

 

  Bal Voetbalvereniging D.B.G.C.   •   @svdbgc   •   Afmelden