Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
DBGC Logo
t Vriendje

Editie 17, 11 december 2019

 

't Vriendje iedere week automatisch ontvangen? Ga naar http://www.dbgc.nl/aanmelden-mailing-vriendje en laat je gegevens achter!

 

Nieuws en mededelingen

Bal

Bal

AARDIGHEIDJE VOOR DBGC-VRIJWILLIGERS

Trainers, leiders, schoonmakers, bar- en keukenpersoneel, werkploeg, commissieleden en andere vrijwilligers
                                                                      OPGELET!!!

DBGC heeft ongeveer 430 leden en donateurs. Ruim 25% daarvan, zo’n 125 mensen, zetten zich als vrijwilliger in voor onze club. Sommigen op afroep, anderen met vaste taken op vaste tijdstippen. Wie je ook bent, jong of oud(er) en wat je ook doet voor DBGC, wees ervan overtuigd dat we jullie inzet erg op prijs stellen. Zonder vrijwilligers geen voetbalvereniging!

Het leek ons eens aardig  in deze feestmaand onze waardering met iets tastbaars te laten blijken. Met dezelfde passie waarmee jullie je inzetten voor onze club heeft BAKKERIJ KOESE speciaal voor DBGC een heerlijk vers en ambachtelijk kerststolletje gemaakt.

Jullie presentje is af te halen op vrijdagavond 13 december tussen 18.00 en 20.00 uur in de bestuurskamer. Ook zaterdag 14 december zitten er vanaf 08.00 tot 12.30 uur mensen in de bestuurskamer klaar om de stolletjes uit te delen.

Met een dergelijk groot aantal vrijwilligers gaan we vast iemand over het hoofd zien. Zijn we je vergeten? Jullie kennen je bestuursleden hopelijk goed genoeg om ons daarop face-to-face (niet te verwarren met Facebook) te attenderen.  

Vriendelijke groeten en gezellige feestdagen,
het bestuur

Lijn
Bal

“DBGC 4 krijgt inloopshirts van sponsoren”

DBGC 4 heeft sinds dit seizoen inloopshirts voor bij de wedstrijden. De Inloopshirts zijn gesponsord door RVP Music 010 en M4events&Catering. Deze bedrijven staan voor entertainment, gezelligheid, service en kwaliteit evenals goede prestaties. Dit maakt de verbondenheid met DBGC 4 groot, een team waar plezier voorop staat, het altijd gezellig is maar ook enthousiast voor de winst gespeeld wordt.

RVP Music 010 is een jong bedrijf wat zich richt op het verzorgen van DJ diensten (muziek, licht & geluid) voor alle voorkomende feesten en evenementen op iedere gewenste locatie. In 2018 is RVP Music 010 opgericht door Robin van Peperstraten. Mede door zijn passie voor muziek, licht & geluid heeft hij al 50+ feesten/evenementen mogen verzorgen. Of het nu gaat om een bruiloft, verjaardag, school- of bedrijfsfeest. Bij RVP Music 010 denken wij met u mee om zo tot de juiste invulling te komen van uw feest. Klant tevredenheid, flexibiliteit, kwaliteit en gezelligheid zijn termen die voor ons erg belangrijk zijn. Wij willen ervoor zorgen dat u tijdens het feest nergens naar om hoeft te kijken op het gebied van entertainment en volledig ontzorgd bent.

Facebook: www.facebook.com/RvpMusic010
Instagram: www.instagram.com/rvpmusic010

M4Events&Catering is een evenementen en cateringbedrijf gevestigd in Oude-Tonge.
Het bedrijf staat onder leiding van Michel en Lisette Landzaad zij werken al vanaf 1986 samen in de horeca en hebben een scala aan ervaring. M4events&Catering onderscheidt zich door het volledig in eigen beheer bereiden en verzorgen van catering activiteiten. Zij hebben zich gespecialiseerd in het totaal verzorgen van uw feest, en uw feest tot een bijzondere en zeer geslaagde beleving voor u en uw gasten te maken. De mogelijkheden zijn oneindig en kwaliteit is bij M4events&Catering gewoon standaard. M4events&Catering voor de totale ontzorging van uw zakelijke of particuliere evenement.

Facebook: https://bit.ly/2Psed8O
Instagram: www.instagram.com/m4eventscatering/

RVP Music 010 en M4events&Catering wensen de spelers van DBGC 4 een succesvolle en gezellige periode toe vol mooie prestaties!

Lijn
Bal

KNVB LEGT DBGC GELDBOETE OP

De scheidsrechter van de wedstrijd DBGC 1 vs. 's Heer Arendskerke (2 - 3) gespeeld op zaterdag 16 november, heeft gerapporteerd over gebeurtenissen tijdens en na afloop van deze wedstrijd. Er is sprake geweest van onacceptabel en beledigend taalgebruik. Na afloop van de wedstrijd heeft de scheidsrechter zich belaagd gevoeld door sommige bezoekers. 

Het bestuur betreurt het ten zeerste dat bij verdere navraag is gebleken dat er inderdaad sprake is geweest van kwetsend en grof taalgebruik. DBGC is een club die met dit soort gedrag niet in verband wil worden gebracht. Hoe  geloofwaardig ben je als je een normen en waardenverhaal in je jeugdbeleidsplan schrijft, als frustraties tot uiting worden gebracht zoals op 16 november?

Het bestuur heeft in het verweerschrift excuses gemaakt aan de KNVB en de scheidsrechter. We willen een gastvrije, sportieve en gezellige club zijn. Een scheidsrechter die wordt uitgescholden en zich  bedreigd voelt staat haaks op wat wij willen uitstralen. We gaan ervan uit dat we dit als een INCIDENT kunnen beschouwen. Wat dat betreft ligt er een opdracht voor iedereeen die het beste met DBGC voor heeft. Volgens ons zijn we dat allemaal!

Het bestuur 

Lijn
Bal

Wedstrijdsponsor van de week

Op zaterdag 25 januari 2020 speelt DBGC 1 de thuiswedstrijd tegen SSV'65 1. DB Future Events. is deze wedstrijd sponsor van de week. 

Alle wedstrijden hebben een balsponsor!

Volgend seizoen weer een nieuwe kans!

Ook wedstrijdsponsor worden? Neem dan contact op met Jaap Tiggelman via j.tiggelman6@upcmail.nl of  06-30499483. De kosten zijn €80,- per wedstrijd. 

Datum Wedstrijd Sponssor
21 september 2019 DBGC 1 - Nieuwenhoorn 1 V.d. Sluis Transport
26 oktober 2019 DBGC 1 - Walcheren 1 Timmerbedrijf Kievit
9 november 2019 DBGC 1 - Yerseke 1 Ristorante Pizzeria La Mora
16 november 2019 DBGC 1 - 's Heer Arendskerke 1 JGJ Services B.V.
30 november 2019 DBGC 1 - Oostkapelle 1 Koert Service en Onderhoud
25 januari 2020 DBGC 1 - SSV'65 1 DB Future Events
8 februari 2020 DBGC 1 - MZC'11 1 Ortolanda The Radish Company
7 maart 2020 DBGC 1 - Axel 1 Kor Kievit
21 maart 2020 DBGC 1 - Hellevoetsluis 1 Greenpoint Group BV
4 april 2020 DBGC 1 - Arnemuiden 1 A.C. Trommel Transport
18 april 2020 DBGC 1 - Serooskerke 1 Anton van Vugt
9 mei 2020 DBGC 1 - De Meeuwen 1 Landbouwbedrijf Dees
23 mei 2020 DBGC 1 - Bruse Boys 1 Ristorante Pizzeria La Mora 

 

Lijn
Bal

Sponsoractie radiotoren DBGC

Beste DBGC'ers & supporters,

De laatste jaren zijn er een aantal mooie projecten gerealiseerd op de voetbalwei, zo is de kantine gerenoveerd en heeft het eerste veld een metamorfose ondergaan. Dit levert zowel voor de supporters als de spelers veel plezier op om wedstrijden te bekijken of te spelen.

Vanuit de spelersgroep van DBGC is er echter nog iets waar wij graag verandering in zien ; de welbekende "toren" opnieuw leven inblazen. We hebben al de nodige vrijwilliger(s) gevonden om plaats te nemen achter de microfoon, helaas missen we daarbij nog een essentieel onderdeel; een kwalitatieve geluidsinstallatie.

Wij zijn er van overtuigd dat het een gemis is bij de wedstrijden dat er geen opstelling, doelpunten of een goaltune te horen is.

Naast het omroepen van wedstrijdinformatie is het de bedoeling dat de geluidsinstallatie muziek gaat verzorgen voor, in de rust, en na de wedstrijden. Bij de evenementen zoals jeugdkamp of (bedrijven)toernooien zal dit ook zeker een aangename toevoeging zijn.

Om ons doel te realiseren zullen we een financiële bijdrage nodig hebben. Alle kleine beetjes helpen daarbij, en wij hopen dan ook dat dit genoeg zal zijn om de plannen waar te kunnen maken.

Doneeractie bereikbaar via deze link: https://www.doneeractie.nl/sponsoractie-radiotoren-dbgc/-38910?fbclid=IwAR2lt-c3aEtY89q9suOOxsdq88E9-KYTyNDhnKtXyKmbskuzTtgMJJB7o4o

Lijn
Bal

Shop online en steun DBGC

Beste DBGC'ers,

Deze maand ontvangt een volleybalvereniging ruim € 1.000 uitgekeerd van SponsorKliks en daar is DBGC best jaloers op. Dit geld ontvangen ze omdat leden van die vereniging bij een online aankoop eerst naar www.sponsorkliks.com gaan. Vervolgens klikken ze op een winkellogo en wordt bij een aankoop commissie gegeven zonder dat er iets extra's wordt betaald. Zo heeft die vereniging al ruim 8.000 euro bij elkaar geklikt!

De feestdagen komen er weer aan waardoor er waarschijnlijk nog meer online wordt gekocht.

Zou jij bij je volgende online aankoop aan de SponsorKliks pagina van DBGC willen denken? Het is een hele kleine moeite, die ene extra klik, maar zoals je nu weet kan het een groot financieel effect hebben.

Alvast bedankt namens DBGC, we kunnen het geld goed gebruiken!

Het internetadres van de pagina DBGC van is:
www.sponsorkliks.com/products/partners.php?club=4682

 

Jeugdafdeling

Bal

Bal

Trainen als profkeeper

DBGC is de samenwerking aangegaan met Keepersschool Hoeksche Waard daarom is er op vrijdag 13 december de mogelijkheid om te trainen als een profkeeper! Zie onderstaande flyer en geef je op!

Lijn
Bal

Balsponsor jeugteams seizoen 2019-2020

Alle jeugdteams hebben voor het seizoen 2019/2020 een balsponsor. Volgend seizoen weer een nieuwe kans! 

Hoe word ik balsponsor? 

Een jeugdteam sponsoren, een seizoen lang vermeld worden op de website en in ’t Vriendje, en dat voor maar € 40? Het kan bij DBGC, als u balsponsor wordt van een jeugdteam!

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jaap Tiggelman via j.tiggelman6@upcmail.nl of  06-30499483.

Overzicht balsponsors 2019-2020

Team Sponsor
JO19-1 A-selectie DBGC
JO16-1 DB Future Events
JO14-1 Glazenwasser Schutter
JO14-2G Keukencentrumstam.nl / keukenvoorweinig.nl
JO13-1 JGJ Services BV
JO12-1G M.T. MONTAGE EN ONDERHOUD
JO11-1 Prio Engineering
MO11-1 Prio Engineering
JO10-1 JGJ Services BV
JO9-1 Sponsor bekend
JO9-2 Ristorante Pizzeria La Mora
JO8-1G Sponsor bekend 
Mini pupillen Schilders- en Glasbedrijf Meeuwis


 

Lijn
Bal

Winterkamp 2019

Beste jeugdleden (6 t/m 14 jarigen),

Wij zijn al weer aardig op weg naar het einde van het jaar en is het dus onder andere weer tijd voor het traditionele winterkamp.
Het winterkamp is een tweedaags feestje met overnachting en vindt plaats op vrijdag 3 januari 2020 en zaterdag 4 januari 2020. De deelnemers zullen de nacht doorbrengen in de kleedkamers van de accommodatie. Ideaal om jonge kinderen eventueel te laten wennen aan het zomerkamp. De eerste dag zullende kinderen bezig gehouden worden met diverse activiteiten en de tweede dag zullen we, in tegenstelling tot andere jaren, niet in de Grutterswei doorbrengen, maar ‘s morgens deelnemen aan de nieuwjaarstraining. Het definitieve programma en overige bijzonderheden zullen enige dagen voor aanvang van het kamp aan de deelnemers bekend worden gemaakt.

Aanmeldingen (Tot 09-12-2019)

De eerste deelnemers voor het winterkamp, wat gehouden gaat worden op 3 en 4 januari 2020 a.s. zijn binnen en dat zijn de volgende jeugdleden:

JO14

Jim Stroom, Yannieck Hobbel, Jesse Beijer, Yoran van Dijk

JO 12

Tom Dullemond, Lars Beijer

JO 11

Siem  Hotting, Sven Bezemer

JO 11 M

Maud Brinkman,  Jade Pulleman, Maud Kievit

JO 10

Tano Visser

JO 9

Jesse van der Meij

JO 8:

Maes Pulleman

Met vriendelijke groet namens de begeleiding,

Teun van Noord.

Aanmelden

Zoals hierboven vermeld is het winterkamp bestemd voor jongens en meiden van 6  t/m 14 jaar (JO8 tot en met JO15). Heb je zin om dit leuke evenement mee te beleven, kun je je aanmelden bij Teun van Noord. Dit kan via e-mail (t.noord@chello.nl) of het ondergaande formulier uiterlijk 20 december 2019 in de bus te gooien op Wilhelminastraat 27.

 

Lijn
Bal

Denk aan de fietsverlichting

De donkere avonden zijn alweer aangebroken. Daarom raden we iedereen aan om met goed werkende fietsverlichting naar Sportpark de Koepel te komen.

Check het daarom even voor je van huis vertrekt.  

Wedstrijden jeugd

Bal 

Wedstrijden dames

Bal

FIOS VR1 - D.B.G.C. VR1

Datum: 14-12  Aanvang: 13:30  Vertrek: 12:15
Spelers: (16) Angel, Anniek, Anouk, Bente, Britt T, Britt v E, Dionne, Grace, Jana, Julia, Kim, Lotte, Manon, Nina, Pauline, Senna
Afwezig: Debby, Myrthe, Tessa, Yaëla, Marit, Amy (Laura vrije beurt)
Begeleiding: JW, Henk, Jan
Afzeggen: Voor donderdag 20.00 uur app wedstrijdgroep Dames
Wasbeurt: Senna

Rijders: JW, Henk, Lotte en Jan 

Wedstrijden senioren

Bal

Arnemuiden 1 - D.B.G.C 1

Datum: 14-12  Aanvang: 14:00  Vertrek: 11:30
Spelers: Spelers: worden donderdag na de training bekendgemaakt.
Begeleiding: Begeleiding: Wim Nieuwland, Jaap Tiggelman & Hans de Jong

Lijn

D.B.G.C 2 - DJS 2

Datum: 14-12  Aanvang: 12:00  Aanwezig: 10:30
Spelers: Spelers: worden donderdag na de training bekendgemaakt.
Begeleiding: Begeleiding: Lesley Buys, Ben Stroom, Jaap Markus

 

Verslagen senioren

Bal

Bal

DBGC doet zichzelf tekort

DBGC is er niet in geslaagd om een resultaat over te houden aan het duel in Zoutelande. Tegen De Meeuwen werd het 1-0 voor de thuisploeg.

DBGC begon goed aan het duel tegen De Meeuwen. Vanuit een compacte organisatie werd geloerd op uitbraakmogelijkheden. Aan de rechterkant van het veld wist Yannick Lugthart te ontsnappen, maar zijn voorzet kwam helaas niet aan. DBGC had defensief de zaakjes op orde en gaf weinig grote kansen weg. Aanvaller De Nooijer van de thuisploeg was in de eerste helft tweemaal gevaarlijk, maar zijn harde schoten konden worden gekeerd door keeper Nieuwland. Vlak voor rust speelde Dimri Vogelaar Melchior Coolbergen vrij voor de doelman. Zijn inzet verdween echter met links naast het doel van De Meeuwen. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft kwam De Meeuwen sterk uit de kleedkamer. DBGC werd teruggedrongen op eigen helft en de thuisploeg kreeg verschillende corners die strak voor het doel werden getrapt. Tien minuten na rust was de verdedigende organisatie bij een hoekschop niet op orde en kopte De Meeuwen de 1-0 tegen de touwen. DBGC probeerde zich te herpakken en zocht naar de ruimtes achter de defensie van de thuisploeg. Via Jeroen Sep kreeg DBGC nog een kans op de gelijkmaker, maar de doelman wist deze inzet te keren. In de slotfase bleef DBGC met hoge ballen proberen om de gelijkmaker te forceren, zonder resultaat.

Zo verloor DBGC in dit gelijk opgaande duel met 1-0. Gezien de verhoudingen op het veld was één punt een terechte afspiegeling geweest. Volgende week gaat DBGC op bezoek bij Arnemuiden voor de laatste belangrijke wedstrijd voor de winterstop.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Arnaud Dees, Martijn Bakker, Jacco de Gast, Tijmen van der Veeke, Sonny Noordermeer (’70 Scott Noordzij), Dimri Vogelaar, Melchior Coolbergen, Yannick Lugthart, Ramon de Man (’60 Niels v/d Kooij), Jeroen Sep.

Lijn
Bal

DBGC 2 te sterk voor Poortugaal 3

DBGC 2 te sterk voor Poortugaal 3

Om aansluiting te houden in de competitie met de sub top moest er gewonnen worden vandaag. En dat deden de mannen van trainer Lesley Buijs. Sportvereniging Poortugaal 3 werd met 0 - 2 verslagen waardoor de aansluiting binnen het linker rijtje verzekerd was.

DBGC startte afwachtend, maar na tien minuten begon het te draaien. Het zelfvertrouwen nam de overhand en er werd dan ook goed gevoetbald. Steeds werd de vrije man gevonden. De bal werd rondgespeeld en constant gezocht naar de opening. Na wat prikjes van beide kanten lukte het DBGC om de score te openen. Een ingooi rond de 19e minuut kwam bij Yoeri Pollemans, Yoeri hielt de bal sterk vast en zag Mike Jacobs op komen lopen vanaf het middenveld. De bal werd richting Mike geschoten die op zijn beurt de bal netjes kon afronden langs de keeper in de korte hoek. Geheel verdiend op voorsprong. Niet veel later kreeg Mike Jacobs nog een soortgelijke dijk van een kans maar zag zijn schot over het doel heengaan. Poortugaal probeerde wel te voetballen maar waren niet bij machte om door de laatste linie heen te breken. Het mag gezegd worden maar de verdediging stond als een huis met Michael Vervloet als de uitblinker zonder Benjamin Hubers, Marc Pollemans en Dane Heijnsbroek te kort te doen. De spaarzame schoten die wel op het doel geschoten werden en de iets te veel weggeven corners werden door Mark Stroom klemvast gepakt. En als Poortugaal druk zette op onze achterhoede dan speelde onze verdediging zich hier zonder problemen onderuit. 0 - 1 was dan ook de stand tijdens de rust.

Vanaf de afstap in de 2e helft is DBGC niet meer in de problemen geweest. Net als in de 1e helft elf goed spellende DBGCers. Het was dan ook niet de vraag of maar wanneer de tweede goal zou vallen. Het middenveld met Arno van Vugt, Mitchell Heemes en aanvoerder Mike Jacobs bleven door de positiewisselingen onderling lastig te bespelen. Deze mannen bleven Martijn den Teuling, Yoeri Pollemans en Stef van Wuyckhuysen onze aanvalslinie van ballen voorzien. Maar toch was het weer Mike Jacobs die in de 66e minuut de 0 - 2 scoorde. Na een uitstekende dieptepass van Dane Heijnsbroek, verschalkte Mike op een schitterende wijze de keeper van Poortugaal. Een subtiel stiftje met zijn linker waardoor de bal tergend traag over de uitkomende goalie het doel in rolde. Hier was op gewacht. Het bevrijdende doelpunt. DBGC zakte na deze tweede goal wel wat in. Hierdoor ging Poortugaal opportunistische spelen en drong meer aan zonder ook maar gevaarlijk te worden. Hadden onze spitsen dan helemaal geen kansen gehad. Jazeker wel. Martijn den Teuling kwam één op één met de keeper en Yoeri Pollemans die zijn lob tegen het aluminium van de lat zag gaan hadden de 0 - 3 en 0 - 4 moeten zijn, maar dat zat even niet mee. Kortom een prima gespeelde pot van DBGC 2 en een terechte winnaar. Op naar volgende week als DBGC 2 thuis de streekderby speelt tegen de Jonge Spartaan 2.

Opstelling DBGC 2: Mark Stroom, Benjamin Hubers (85' Thierry Zalme), Michael Vervloet, Marc Pollemans, Dane Heijnsbroek, Arno van Vugt, Mike Jacobs, Mitchell Heemes, Martijn den Teuling, Yoeri Pollemans (80' Erik Pollemans), Stef van Wuyckhuysen.

 

Bardienst

Bal

 

 

Colofon

Bal

Redactie 't Vriendje DBGC PR & Communicatie
Bankrelatie NL61RABO0140903097
Algemeen postadres s.v. DBGC, postbus 89, 3255 ZH Oude Tonge
E-mailadres DBGC dbgc@dbgc.nl
E-mailadres 't Vriendje vriendje@dbgc.nl
Kantine D.B.G.C. 0187 64 1627

 

  Bal Voetbalvereniging D.B.G.C.   •   @svdbgc   •   Afmelden