Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
DBGC Logo
t Vriendje

Editie 21, 22 januari 2020

 

't Vriendje iedere week automatisch ontvangen? Ga naar http://www.dbgc.nl/aanmelden-mailing-vriendje en laat je gegevens achter!

 

Nieuws en mededelingen

Bal

Bal

Wedstrijdsponsor van de week

Op zaterdag 25 januari 2020 speelt DBGC 1 de thuiswedstrijd tegen SSV'65 1. DB Future Events. is deze wedstrijd sponsor van de week. 

Alle wedstrijden hebben een balsponsor!

Volgend seizoen weer een nieuwe kans!

Ook wedstrijdsponsor worden? Neem dan contact op met Jaap Tiggelman via j.tiggelman6@upcmail.nl of  06-30499483. De kosten zijn €80,- per wedstrijd. 

Datum Wedstrijd Sponssor
21 september 2019 DBGC 1 - Nieuwenhoorn 1 V.d. Sluis Transport
26 oktober 2019 DBGC 1 - Walcheren 1 Timmerbedrijf Kievit
9 november 2019 DBGC 1 - Yerseke 1 Ristorante Pizzeria La Mora
16 november 2019 DBGC 1 - 's Heer Arendskerke 1 JGJ Services B.V.
30 november 2019 DBGC 1 - Oostkapelle 1 Koert Service en Onderhoud
25 januari 2020 DBGC 1 - SSV'65 1 DB Future Events
8 februari 2020 DBGC 1 - MZC'11 1 Ortolanda The Radish Company
7 maart 2020 DBGC 1 - Axel 1 Kor Kievit
21 maart 2020 DBGC 1 - Hellevoetsluis 1 Greenpoint Group BV
4 april 2020 DBGC 1 - Arnemuiden 1 A.C. Trommel Transport
18 april 2020 DBGC 1 - Serooskerke 1 Anton van Vugt
9 mei 2020 DBGC 1 - De Meeuwen 1 Landbouwbedrijf Dees
23 mei 2020 DBGC 1 - Bruse Boys 1 Ristorante Pizzeria La Mora 

 

Lijn
Bal

BOUWTEAM WEER OM DE TAFEL

Nu de gemeente definitief  budget beschikbaar heeft gesteld voor de renovatie van onze accommodatie heeft het bouwteam de (8) koppen weer bij elkaar gestoken. Er moet nogal wat geregeld worden, voor de eerste schop de grond in gaat. Vergunningen, subsidies en overleg met de gemeente en verschillende adviserende instanties: het staat allemaal op de agenda. DBGC mag zich gelukkig prijzen met het feit dat er in het bouwteam aardig wat expertise op het bouwtechnisch gebied voorhanden is.

Tweewekelijks zit het bouwteam op maandagavond om de tafel om elkaar bij te praten over de gemaakte vorderingen in het traject naar de grootschalige aanpak van de gebouwen en omliggende terreinen. Ook de tijdelijke voorziening, die nodig is bij de start van de renovatie, is een aandachtspunt. Het huidige aantal portocabins biedt niet genoeg ruimte om DBGC volledig te faciliteren. De tijdelijke huisvesting zal moeten worden uitgebreid. Kortom nog volop te doen en te regelen. De eerste streefdatum is niettemin vastgesteld:  aanvang (sloop)werkzaamheden 1 juni 2020.

 

Lijn
Bal

Sponsoractie radiotoren DBGC

Beste DBGC'ers & supporters,

De laatste jaren zijn er een aantal mooie projecten gerealiseerd op de voetbalwei, zo is de kantine gerenoveerd en heeft het eerste veld een metamorfose ondergaan. Dit levert zowel voor de supporters als de spelers veel plezier op om wedstrijden te bekijken of te spelen.

Vanuit de spelersgroep van DBGC is er echter nog iets waar wij graag verandering in zien ; de welbekende "toren" opnieuw leven inblazen. We hebben al de nodige vrijwilliger(s) gevonden om plaats te nemen achter de microfoon, helaas missen we daarbij nog een essentieel onderdeel; een kwalitatieve geluidsinstallatie.

Wij zijn er van overtuigd dat het een gemis is bij de wedstrijden dat er geen opstelling, doelpunten of een goaltune te horen is.

Naast het omroepen van wedstrijdinformatie is het de bedoeling dat de geluidsinstallatie muziek gaat verzorgen voor, in de rust, en na de wedstrijden. Bij de evenementen zoals jeugdkamp of (bedrijven)toernooien zal dit ook zeker een aangename toevoeging zijn.

Om ons doel te realiseren zullen we een financiële bijdrage nodig hebben. Alle kleine beetjes helpen daarbij, en wij hopen dan ook dat dit genoeg zal zijn om de plannen waar te kunnen maken.

Doneeractie bereikbaar via deze link: https://www.doneeractie.nl/sponsoractie-radiotoren-dbgc/-38910?fbclid=IwAR2lt-c3aEtY89q9suOOxsdq88E9-KYTyNDhnKtXyKmbskuzTtgMJJB7o4o

Lijn
Bal

Shop online en steun DBGC

Beste DBGC'ers,

Deze maand ontvangt een volleybalvereniging ruim € 1.000 uitgekeerd van SponsorKliks en daar is DBGC best jaloers op. Dit geld ontvangen ze omdat leden van die vereniging bij een online aankoop eerst naar www.sponsorkliks.com gaan. Vervolgens klikken ze op een winkellogo en wordt bij een aankoop commissie gegeven zonder dat er iets extra's wordt betaald. Zo heeft die vereniging al ruim 8.000 euro bij elkaar geklikt!

De feestdagen komen er weer aan waardoor er waarschijnlijk nog meer online wordt gekocht.

Zou jij bij je volgende online aankoop aan de SponsorKliks pagina van DBGC willen denken? Het is een hele kleine moeite, die ene extra klik, maar zoals je nu weet kan het een groot financieel effect hebben.

Alvast bedankt namens DBGC, we kunnen het geld goed gebruiken!

Het internetadres van de pagina DBGC van is:
www.sponsorkliks.com/products/partners.php?club=4682

 

Jeugdafdeling

Bal

Bal

Pupil van de week

Op zaterdag 25 januari 2020 speelt DBGC 1 de competitiewedstrijd tegen SSV'65 1 (14.30 uur). Milan Coolbergen en Loek Kant worden van harte uitgenodigd om deze wedstrijd te beleven als PUPIL VAN DE WEEK.

Milan en Loek, dit is wat je die dag allemaal gaat beleven:

13.00 uur Ontvangst in de bestuurskamer
13.30 uur Wedstrijdbespreking in de kleedkamer met de spelers
13.45 uur Omkleden en warming-up op het veld met de spelers
14.25 uur Eerste goal van de wedstrijd maken
14.30 uur Wedstrijd kijken vanuit de dug-out
16.30 uur Frietjes eten in de kleedkamer + verrassing
17.00 uur Einde dag

Kun je niet? Stuur dan even een mailtje naar vriendje@dbgc.nl

Lijn
Bal

Balsponsor jeugteams seizoen 2019-2020

Alle jeugdteams hebben voor het seizoen 2019/2020 een balsponsor. Volgend seizoen weer een nieuwe kans! 

Hoe word ik balsponsor? 

Een jeugdteam sponsoren, een seizoen lang vermeld worden op de website en in ’t Vriendje, en dat voor maar € 40? Het kan bij DBGC, als u balsponsor wordt van een jeugdteam!

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jaap Tiggelman via j.tiggelman6@upcmail.nl of  06-30499483.

Overzicht balsponsors 2019-2020

Team Sponsor
JO19-1 A-selectie DBGC
JO16-1 DB Future Events
JO14-1 Glazenwasser Schutter
JO14-2G Keukencentrumstam.nl / keukenvoorweinig.nl
JO13-1 JGJ Services BV
JO12-1G M.T. MONTAGE EN ONDERHOUD
JO11-1 Prio Engineering
MO11-1 Prio Engineering
JO10-1 JGJ Services BV
JO9-1 Sponsor bekend
JO9-2 Ristorante Pizzeria La Mora
JO8-1G Sponsor bekend 
Mini pupillen Schilders- en Glasbedrijf Meeuwis


 

Lijn
Bal

Denk aan de fietsverlichting

De donkere avonden zijn alweer aangebroken. Daarom raden we iedereen aan om met goed werkende fietsverlichting naar Sportpark de Koepel te komen.

Check het daarom even voor je van huis vertrekt.  

Wedstrijden jeugd

Bal 

Wedstrijden dames

Bal

D.B.G.C. VR1 - Rozenburg VR1

Datum: 25-01  Aanvang: 12:30  Aanwezig: 11:30
Spelers: (16) Anniek, Anouk, Bente, Britt T, Dionne, Grace, Jana, Julia, Kim, Manon, Marit, Nina, Pauline, Senna, Tessa, Yaëla
Afwezig: Myrthe, Britt v E, Angel, Amy (Lotte, Laura en Debby vrije beurt)
Begeleiding: JW, Henk, Paul, Jan
Afzeggen: Voor donderdag 20.00 uur app wedstrijdgroep Dames
Wasbeurt: Yaëla

De laatste 2-3 die de kleedkamer verlaten zorgen dat deze schoon is en ook de kleedkamer van de tegenstander niet te vergeten ! De laatste 2-3 die de kleedkamer verlaten zorgen ervoor dat onze eigen kleedkamer en de kleedkamer van de tegenstander schoongemaakt zijn !

 

Verslagen dames

Bal

Bal

18-01-2020 DBGC VR1 - FIOS VR1 7-2 (3-2)

18-01-2020 DBGC VR1 - FIOS VR1  7-2 (3-2)

Na de winterstop stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen FIOS op het programma. De ploeg uit Achthuizen kon binnen 7 minuten al 2 keer profiteren van geknoei achterin waarbij tot 2 keer toe knullig balverlies werd geleden en we na amper te zijn begonnen al tegen een 0-2 achterstand aankeken. In de 12de minuut volgt de eerste goed aanval van onze meiden. Marit speelt de bal op Anouk die de bal op haar beurt in de voeten van Jana schuift, Jana geeft de bal diep op rechts op Bente die de bal iets voor de 16 meter op Senna probeert te geven. De bal lijkt te worden onderschept door de keepster van FIOS echter laat de bal los en komt deze toch voor de voeten van Senna die bij de 2de paal binnen kan tikken, 1-2. Na een kwartier spelen krijgen wij een corner links van het FIOS doel te nemen. Bente neemt de corner kort op Senna ter hoogte van de punt van de 16. Senna legt de bal terug op Bente, die de bal weer terug legt op Senna en doorloopt door richting de achterlijn. Senna speelt de bal weer terug op Bente die de bal voor het doel brengt. Via de keepster van FIOS komt de bal voor de voeten van Britt T die de bal binnen kan schieten, 2-2. Nog geen 2 minuten later komt FIOS goed op door de midden via de gevaarlijkste speelster die ze hebben en kan zij met haar snelheid alleen op Nina af maar Nina stopt de inzet voortreffelijk. In de 29ste minuut krijgen onze meiden weer een corner maar nu vanaf de rechterzijde. De hoge bal van Jana wordt door Bente ingekopt maar is te zacht en kan gepakt worden door de FIOS goalie. Een paar minuten later is het FIOS met een 100% kans als er op het middenveld niet wordt ingegrepen en er weer alleen op Nina afgegaan kan worden maar ook deze inzet wordt door Nina onschadelijk gemaakt. In de 36ste minuut krijgt Dionne de bal in de voeten op het middenveld en speelt Laura in. Laura legt de bal breed op Dionne die doorloopt en de bal even controleert om hem vervolgens diep op Laura mee te geven. Laura gaat met een verdedigster in haar rug op snelheid richting de 16 van FIOS en haalt randje 16 hard uit, haar inzet verdwijnt via de keepster in het doel, 3-2. Even ziet het er naar uit dat de voorsprong 2 minuten later weer teniet kan worden gedaan als FIOS wederom dwars door het midden op snelheid op Nina af kan. De speelster van FIOS wil met de bal aan de voet om Nina heenlopen en de bal binnen tikken maar op het laatste moment krijgt Nina de punt van haar schoen tegen de bal en is het gevaar geweken en kunnen we met 3-2 de rust in. Tijdens de rust wordt er aangegeven dat ons spel ondanks de voorsprong veel te wensen overlaat. We voetballen veel te gespannen hebben geen rust aan de bal en schieten ballen zomaar weg en dat kennelijk alleen maar omdat we tegen FIOS spelen. De 2de helft gaan we gewoon voetballen zoals we als team kunnen en elkaar coachen door te praten in het veld en elkaar aanwijzingen te geven. Na 5 minuten spelen in de 2de helft is het Anouk die de bal aangespeeld krijgt van Lotte. Anouk neemt de bal op het middenveld een aantal passen mee en ziet Laura rechts van haar op snelheid langskomen. Anouk geeft de bal met een voetbeweging buitenkantje rechts (natuurlijk!) mee in de loop van Laura die alleen op het FIOS doel af kan en de bal tegen de touwen schiet, 4-2. In de eerst volgende aanval van FIOS is het weer Nina die goed optreedt en een inzet van FIOS onschadelijk maakt. Nina geeft de bal gelijk mee aan Kim en er volgt een aanval uit het boekje als Kim de bal inspeelt op Dionne. Dionne neemt de bal een aantal passen mee, omspeelt haar tegenstandster en geeft de bal op rechts diep op Laura. Laura gaat op snelheid richting de achterlijn van FIOS en geeft de bal vanaf rechts strak voor. Dionne is goed meegelopen en kan de bal vanaf een meter of 11 in één beweging inschieten, 5-2. Hilariteit alom op het veld en op de bank want kennelijk staat er al een jaar of 5 een beloning in de vorm van een broodje garnalen ????? op Dionne te wachten als ze een keer zou scoren !! Dat we op moeten blijven letten blijkt als FIOS 1 minuut na ons doelpunt een corner krijgt. Deze blijft voor ons doel hangen en wordt hard ingeschoten maar Kim kan de bal op de lijn blokken en komen we met de schrik vrij. In de 61ste minuut is het ook Kim die de bal op het middenveld op Laura speelt. Laura  gaat alleen op het FIOS doel af en schiet de bal in de korte hoek, 6-2. 6 minuten later krijgen onze meiden een vrije trap op een meter of 20 van het doel van FIOS, Laura schiet de bal hoog op doel maar haar inzet kan gekeerd worden door de keepster. 10 minuten later komt Jana na een goede individuele actie vanaf rechts op de punt van de 16 en schiet vanuit die hoek op doel. Haar inzet schampt de lat.  2 minuten later is het weer Jana die na een actie aan de rechterkant met de bal aan de voet de 16 binnenstormt en met links hard uithaalt in de korte hoek. Haar inzet spat nu uiteen op de paal. In de 84ste minuut is het Laura die de bal in de voeten gespeeld krijgt op het middenveld, ze draait weg van haar tegenstandster en gaat op snelheid op de FIOS verdediging af. Met een mooie sleepbeweging omspeelt ze ook de laatste vrouw maar de bal lijkt te ver van haar vandaan te springen. Met een uiterste poging kan ze de bal met haar grote teen langs de uitkomende FIOS keepster tikken en hobbelt de bal richting het doel. Helaas wordt de bal net voor de doellijn weggetikt door een FIOS verdedigster. In de 90ste minuut is het weer Jana die over rechts opkomt. Ze geeft de bal goed voor bij de 2de paal waar Laura helemaal vrij staat en de bal inschiet. Haar schot knalt echter via de paal weer het veld in en komt bij de eerste paal weer voor de voeten van Jana die de bal in de korte hoek binnen kan schieten, eindstand 7-2. 

JW, Henk, Jan (en Paul via de NIET werkende live stream) 

Wedstrijden senioren

Bal

D.B.G.C 1 - SSV'65 1

Datum: 25-01  Aanvang: 14:00  Aanwezig: 13:00
Spelers: Spelers: worden donderdag na de training bekendgemaakt.
Begeleiding: Begeleiding: Wim Nieuwland, Jaap Tiggelman & Hans de Jong

Lijn

Zwartewaal 2 - D.B.G.C 2

Datum: 25-01  Aanvang: 12:00  Vertrek: 10:00
Spelers: Spelers: worden donderdag na de training bekendgemaakt.
Begeleiding: Begeleiding: Lesley Buys, Ben Stroom, Jaap Markus

 

Verslagen senioren

Bal

Bal

DBGC 2 begint matig aan tweede seizoenshelft

DBGC 2 begint matig aan tweede seizoenshelft


De jonge Spartaan 2 wint met 0 – 1 in een matig gespeelde wedstrijd van DBGC 2. Hoogdruk zetten en snelle spelers maakten het DBGC erg moeilijk in de eerste minuten van de wedstrijd. Vooral in de opbouw. Veel balverlies resulteerde al gelijk in een scoringskans voor DJS. Gelukkig stond het vizier nog niet op scherp waardoor de bal over de afrastering werd geschoten. Gewaarschuwd zou je dan moeten zijn, maar niets was minder waar. Na 5 minuten voetballen werd de bal erg slordig ingeleverd aan de spits van DJS. Hij had vrij baan richting het doel en ronde dit cadeautje netjes af. Veel te vroeg liep DBGC achter de feiten aan. Jammer genoeg lukte het niet de grootste kans die DBGC kreeg in de wedstrijd om te zetten in een doelpunt. Zichtbaar aangeslagen en onzeker speelde de formatie van Lesley Buijs de eerste helft uit.


De tweede helft een strijdbaarder DBGC. Meer inzet, maar voetballend lukte het maar niet. Het grootste pluspunt was dat er meer diepgang in het spel kwam. Vooral door aanjager en terugkomend van zijn blessure Stijn Mackloet. Maar ondanks alles zat de wedstrijd in het slot. Beide teams kregen nog kansjes maar werden door beide keepers gepareerd. Het was een matige wedstrijd met twee matig spelende teams. Hopelijk kunnen de geblesseerde spelers die nu nog keken vanaf de reservebank er binnenkort weer bij zijn. Gauw vergeten, ervan leren en op naar volgende week. Dan speelt DBGC 2 een uitwedstrijd tegen Zwartewaal 2.


Opstelling DBGC 2; Mark Stroom, Tyme van der Veeken, Arnoud Dees (“45 Stijn Mackloet), Michael Vervloet, Benjamin Hubers, Arno van Vugt, Marc Pollemans, Scott Noordzij, Mitchell Heemes, Yoeri Pollemans, Dane Heijnsbroek (“67 Luke van Eijkeren).

 

Bardienst

Bal

 

 

Colofon

Bal

Redactie 't Vriendje DBGC PR & Communicatie
Bankrelatie NL61RABO0140903097
Algemeen postadres s.v. DBGC, postbus 89, 3255 ZH Oude Tonge
E-mailadres DBGC dbgc@dbgc.nl
E-mailadres 't Vriendje vriendje@dbgc.nl
Kantine D.B.G.C. 0187 64 1627

 

  Bal Voetbalvereniging D.B.G.C.   •   @svdbgc   •   Afmelden